AVONITI – moji Avon favoriti br.1

Favoriti
Nega i čišćenje lica

                  
   Dobrodošli u moj prvi post o AVON kozmetici koju veoma dugo koristim i zaista sam u većini slučajeva prezadovoljna, ali se uvek izdvoje proizvodi  koji su mi draži od ostalih i podeliću sa vama svoje impresije.
Počeću od dve kreme koje se nalaze u prvom planu, jer su one moje najveće oduševljenje u poslednje vreme iz Avona.

Ove kreme dolaze iz Anew Vitale 25+ linije koja je namenjena hidrataciji, čini ten lepšim i pruža energiju koži lica i vrata.
Dnevna Anew Vitale krema daje koži vitalnost preko celog dana, pruža energiju dehidriranoj koži i otklanja umoran izgled.
Formulisana ProEnergy kompleksom, pomaže da se ojača tekstura kože.
Nakon duže upotrebe, finije linije i duboke pore bivaju manje uočljive.
Ono što je meni veoma važno jeste da ova krema sadrži zaštitni faktor SPF 25 UVA/UVB i pomaže da se koža zaštiti od štetnih sunčevih zraka. Takođe, sadrži sastojak Benzofenon-3, koji se kako kažu ponaša u našem organizmu poput hormona estrogena, može se naći i kod biljaka…
Prilikom testiranja ove kreme uočila sam da mi je koža zaista drastično hidrirana i trenutno zategnutija, još jedna prednost je što mi ne masti kožu i idealna je podloga za nanošenje šminke.
Veoma je prijatnog cvetno-voćkastog mirisa, lagane teksture, lako se razmazuje i brzo je koža upija. Često se ujutru budim poprilično naduvena, a posle nanošenja ove kreme, lice nakako splasne i biva svežije i zategnutije. Mogu reći slobodno da ova krema baš prija mojoj koži.

Avon Anew Vitale noćna gel krema apsolutno ne zaostaje za dnevnom sestrom.
Proizvođač navodi da nakon upotrebe od dve nedelje mogu se primetiti ublažene borice i smanjene postojeće proširene pore, međutim, moje iskustvo nakon samo nedelju dana je upravo tako.
Interesantno je da koza ujutru izgleda sveže i nekako sija, ali ne u smislu da se zamastila već naprotiv, nekako je sjajnija.
S obzirom na to da često znam da preteram sa količinom nanesene kreme, desilo mi se da sam i sa ovom preterla, pa je nekako počela da se ljušti sa lica.
Ali na greškama se uči, zar ne?
Sasvim mala količina ovog gel krema je dovoljna da se ujutru probudite sveže, sjajne i nahranjene kože.
Ovog meseca ove dve fantastične kremice su bile na neverovatnom popustu od 550 Rsd. svaka, Inače regularna cena im je negde preko 1000 Rsd.

U svakom slučaju obe ove sestrice mojoj mašovitoj koži savršeno odgovaraju i ukoliko vi spadate u istu grupu, toplo ih preporučujem.

                                                      Avon četka za čišćenje lica

Ovo je jedan od proizvoda koji je na želost izašao iz prodaje, čini mi se krajem prošle godine, ali je stvarno veoma dobra i korisna stvarčica. Ovde je pominjem zato što je deo moje svakodnevne rutine čišćenja lica i zato što sam prezadovoljna njenim učinkom.
Na tržištu postoje odavno ovakve spravice, najpoznatiji je Clarisonic, a kažu mnogi i najbolji, ali i najskuplji.
Ova Avon četka za lice je koštala, čini mi se 2000 Rsd, ima dve brzine i dve vrste četki.
Prva četka je silikonska  i ima sitne silikonske čekinjice koje lagano masiraju i čiste kožu, nju koristim za svakodnevno čišćenje lica, jednom dnevno, ujutru ili uveče…
Druga četka je dosta grublja i napravljena je od dužih, plastičnih čekinjica, nju koristim jednom nedeljno ili ređe, ona sluzi za baš detaljno čišćenje.
Posle upotrebe ove četke, površinski sloj, odumrle ćelije kože, je skinut i koža postaje veoma meka, ali je ne treba suviše često koristiti da ne bi došlo do oštećenja.
Aparat koristi dve obične alkalne baterije i preporuka je da se ne drži na vlažnom. Nije vodootporan i ne može se koristiti pod tušem npr. kao njegovi kvalitetniji i skuplji rođaci.  Plastika od koje je napravljen je čvrsta i kavlitetna.
Pošto moja koža nije problematična, ova čistaljka za lice zadovoljava moje osnovne potrebe čišćenja i veoma mi se dopada njen učinak. Jedina mana jesu rezervni delovi, tj. četke koje ne znam da li mogu da se ponovo naruče…?

Najčešće uz ovu Avonovu čistaljku za lice koristim proivod iz njihove linije Clear skinpore penetrating gel cleanser, koji je namenjen čišćenju lica i deluje na sužavanje proširenih pora.
Moj problem je što imam proširene pore u regiji čela, zatim malo na obrazima, nos i regija oko nosa…
Poprilično zar ne?
Ovaj gelić mi pomaže da detaljno očisti pore i da se one koliko- toliko smanje.
Prozirne je svetlo-zelene boje i veoma prijatnog mirisa, koristim ga uz silikonsku četku Avon čistaljke i koža je zaista prelepa posle korišćenja ovog preparata.
Njegova cena je oko  450 Rsd.

Ovo su bili moji trenutni Avoniti, vazani za negu i čišćenje lica.
Ukiloko ste nešto od ovih proizvoda koristili, rado bih čula vaše komentare….
Do sledećeg pisanija!

                                                       Gigi*s cup of make up