BLOGGER’S BEAUTY SECRETS – ESSENCE PALETE

Make up

Veliki pozdrav dragi moji, današnja tema su ove dve slatke paletice  BLOGGER’S BEAUTY SECRETS od Essensa.
Nedavno su se pojavile 4 ovakve palete koje su napravile beauty blogerke u saradnji sa Essensom, ja sam odabrala ove dve, jer su se nekako najviše uklapale u moj ukus i potrebe ovih letnjih dana.

Palete su izrađene od kartona sa malenim ogledalcem na poklipcu i magnetima koji drže palete zatvorenim i sigurnim za put.
Prva paleta je delo nemačke tinejđž blogerke Diana zur Lowen – TUCH UP TO GO– paletica za put koja u sebi nosi poruku BE HAPPY + SMILE.

Preuzeto sa neta

Diana je osmislila paletu koja sadrži dvobojno rumenilo, bledo roze i naranđžasto u kombinaciji sa tri senke i providnim sjajem za usne i četkicom koja je zamišljena da se koriste sve ove na oko prelepe boje.
Svaka od boja ima svoje ime 

 Moram priznati da odabir boja i namera da ova paleta ima sve da bi se napravio jednostavan svakodnevni ili putni look su odlične.
Ali, kada sam počela da testiram kvalitet, pigmentaciju i učinak ovih boja, bilo da je u pitanju rumenilo ili da su u pitanju senke, naišla sam na sledeće….
Loša pigmentacija, rumenila bi mogla još i da se koriste, može se njima postići veoma lep blagi blush efekat, ali senke, osim shimer roze, meni jednostavno nisu upotrebljive… Na svočevima videćete i zašto!!!

Osnovni problem kod rumenila pod imenom PEACH &PARTY BLUSH jeste što se ove boje poprilično truse i imala sam ozbiljan problem da uopšte  napravim svočeve. Ovo što vidite su boje koje su nekoliko puta nanošene, da bih napravila ikakav svoč…
Na samom proizvodu se vidi blagi šimer, koji ja nisam primetila na svoču niti u upotrebi…
Ali, kao i kod drugih proizvoida koji se katastrofalno svočuju, ova rumenila mogu četkom postići lep blagi blush efekat, iako su svočevi loši.

 Senke su takođe radi svočevanja nanošene nekoliko puta i ostavljale su previše praha za sobom, tako da sam  sa svake morala praktično da “oduvam” višak boje.
Tako je bilo i sa nanošenjem na kapak, četkica u boju, pa tres, tres….
Postupak na koji nikako nisam navikla..
Senka ON THE MAUVE nanosila sam je najviše u pregib kapka.
Braon senka COFFEE TO GO je šimerasta tamno-braon senka, namenjena smokey  look-u, dok je poslednja i po meni najbolja SHINE ON bledo-roze šimerasta senka prelepa i idealna za highlite oka, uglove i ispod obrva.

Na kraju je ostao providni  ONE FOR ALL BALM, koji je zamišljen da može da se koristi samostalno ili da da samo sjaj usnama, ali i da se meša sa bojiama rumenila, zajedno ili odvojeno, ukoliko želite da postignete efekat rumenih usana.
Na kraju želim da rezimiram, paleta je odlično smišljena, samo da je kavlitet malo bolji.

Druga paleta nosi naziv THE GLOWE MUST GO ON- bronzing &highliting palette
Kreatorka ove palete je Serena from BEAUTYLAB.NL

Preuzeto sa neta

Ova paleta daje zaista bezbroj mogućnosti da se postigne svež i sjajan izgled kože u ovim letnjim danima i zato sam je ostavila za kraj.
Kao što možete videti sastoji se od tria GLOWING bronzera tamnijeg braon, svetlijeg braon i ružičastog, dve senke-SANDALWOOD tamno-braon i CINNAMON– cimet boje i prosto najlepšim HONEY GLOW highliterom koji sam do sada koistila.

Počeću prvo od senki koje nisu ništa boljeg kvaliteta i pigmentacije od senki iz prve palete, ali se daju upotrebiti, SANDALWOOD sadrži blagi šimer, dok je CINNEMON potpuno mat.

Na redu su GLOWING bronzeri koji su se pokazali apsolutno fantastični.
Preporuka je da ovi bronzeri pored toga što se najtamniji može korititi za konture, mogu se sva tri pomešati, mogu se pojedinačno koristiti kao highliteri, a još jedna upotreba jeste da fenomenalno mogu poslužiti i kao rumenilo…
Ja sam oduševljena…..

Tekstura je fantastično kremasta, šimer divan i postojan!!!

Idealne boje da se postigne divan preplanuli izgled!!!
Boje se mogu koristiti čak i kao senke za oči!!!

Za kraj sam ostavila i fenomenalni HONEY GLOW highliter koji je stvarno fenomenalan.
Možda na slici neće biti pravi doživljaj ovog medenog highlitera pravi kao uživo, ali u budućnosti obećavam da ću prikazivati i celokupne lookove koje postižem sa šminkom koju koristim…
 Ovo je apsolutna lepota….

Highliter boje meda, idealan za nanošenje duž jagodica, iznad obrva, usana i u uglovima očiju!!!!

Na kraju da rezimiram, jasno vam je iz priloženog teksta da je moj apsolutni favorit druga paleta THE GLOW MUST GO ON!!!! Prvoj paleti ću dati još šanse, jer pojedine stvarčice imaju potencijala.
S obzirom na cenu od nepunih 700 Rsd. koja je veoma ekonomična, ove paletice ne odskaču previše od Essensovog standarda… S tom razlikom što je za mene paleta bronzing&hihgliting jedan on najboljih Essensovih proizvoda koje sam probala!

Sama ideja da blogerke kreiraju svoju savršenu paletu je izvrsna, a mene zanima koja od naših beauty blogerki bi bila vaš izbor da napravi neku ovako praktičnu paletu.
Pišite mi svoje utiske ….

Do sledećeg pisanija …

                                                         Gigi’s cup of make up