FINAL TOUCH DOWN – OBJAVI RAT CELULITU/ PART DWO-DRUGI DEO

Nega tela

                                                      
Dobrodošli dragi moji u nastavak posta posvećenom mojoj borbi protiv masnog dosadnjakovića zvanog- CELULIT!!!
Ovom prilikom želim da vam približim moja saznanja vezana za ovaj najčešći ženski problem i načine na koje se ja borim sa njim. Odprilike do svoje 28 god. (sada ima 34), nisam imala skoro nikakvih problema sa celulitom. Sve se lako rešavalo plivanjem i umerenom fizičkom aktivnošću, jela sam i pila šta sam htela, nisam razmišljala o celulitu….
Onda se dogodio jedan veliki preokret u mom životu koji je izazvao hormonski dizbalans, sa kojim se borim i danas. Estrogen je napravio haos sa mojim celulitom. Ako niste znale, estrogen je zenski hormon koji dovodi do promene masne ćelije koja se grupiše u grudve i zadržava vodu, tako nastaje celulit. Nasi dragi muskarci su lišeni ovog problema baš zato što nemaju hormon estrogena.

Naime, dugo sam se borila raznim kremama, blatila se blatima i mackala uljima. Ono što je veoma važno znati da svi ovi preparati su sjajni u zavisnosti koji tip celulita imate i ukoliko redovno praktikujete anticelulit masažu.
Postoje dva  tipa celulita- onaj koji se vidi pod pitiskom (kada npr. stisnemo butinu ili list, sedimo ili kada prekrstimo noge) i drugi tip u vidu “naranđžine kore”sa vidljivim površinskim neravninama na koži.
 Svi preparati koje koristimo u domaćoj radinosti, kod kuće i prilikom samomasaže, rade onaj estetski deo posla koji ima kratkotrajan efekat. U to sam se lično i uverila, jer je fizički nemoguće da sami sebi valjano izmasirate zadnji deo butina i zadnjicu, da bi bilo koje ulje ili krema imali efekat.
Dakle, kremice i uljanca će kožu učiniti mekšom, glađom i delimično zategnutijom trenutijom, ali celulit ostaje ispod, i čeka svoju priliku da u šorcu ili suknji sednete i prekrstitie nožice, a on sav srećan iskoči na površinu.

Potkožni

Naranđžina kora

Na slikama vidite oba primera celulita, sigurna sam da većina od vas gaji bar jedan ili čak oba, kao što je bio slučaj samnom.
Zato sam se ja odlučila na jednin korak koji sam mogla da učinim da bi mi pomogao da se otarasim dosadnjakovića.  U lokalnom salonu lepote upoznala sam Nešu maseraNebojšu Đokića i počela da idem na anticelulit masažu i paralelno sa tim da nastavim da vodim računa o tome kako se hranim, pojačam fizičku aktivnost i koristim preparate koje sam vam pokazala u uvodnom postu.
Neša tretman, koji sadrži 10 ručnih masaža, počinje svaki put laganom masažom butina i listova, kako bi se mišići i koža zagrejali i pore otvorile da prime blagodeti masažnog ulja koje se koristi.
U suštini Neša mi je objasnio da samo ulje i nema toliko veliki učinak na redukciju, koliko olakšava maseru kretanje po koži i kako bi se probudio metabolizam i podstaklo izbacivanje toksina.
Glavni posao masera jeste da odvoji celulit od mišića i da ga masažom usitnjava i razbija kako bi što pre mogao da se izbaci iz organizma kroz limfni tok, putem telesnih tečnosti.
Zato se i preporučuje da pijemo što više tečnosti, negde oko 2l dnevno, kako bi razbijen celulit ušao u limfni tok i bio izbačen što pre iz organizma.

U tu svhru se koriste i neke vrste čajeva koje su dobre upravo za izbacivanje tečnosti.
Moja preporuka je čaj od kukuruzne svile antioksidans, diuretik i oslobađa toksine iz organizma, takođe ubrzava metbolizam i pomaže pri izbacivanju tečnosti. (Ja ga sve vreme pijem, dva puta dnevno, svaki dan)
                                                                                                                   

Kukuruzna svila
Trešnjice

Kažu da je čaj od peteljki trešanja još bolji, pa izvolite kupite trešnjice (sezona je), sačuvajte, osušite na suncu i iseckajte peteljke, pijte kao čaj, biće odličan saborac u borbi sa celulitom.

Na kraju svakog tretmana dolazi anticelulit  pakovanje.
Maser određuje da li će koristiti pakovanje koje hladi (kao što je slučaj samnom) ili pakovanje koje zagreva kožu u zavisnosti o toga da li imate izražene vene i kapilare (hlađenje) ili ne.
Moje iskustvo je sledeće, na donjem delu butine Neša je koristio pakovanje koje hladi (zbog kapilara), a pošto je meni najora zona bila gornji deo butine i zadnjica, na njima je korstio pakovanje koje greje i brže topi celulit.

Efekat Nešinog rada posle samo pet tretmana

   Na slici gore vide se efekti pet tretmana anticelulit masaže, kod osobe strosne dobi 28 god., dakle u zavisnosti koliko imate celulita i kakav je, dužina tretiranja će verirati. Preparati koji su korišćeni su masažna ulja, bršljan i lavanda i pakovanje Algotherm ( francuski proizvod) na bazi tri vrste algi. Idealna osobina ovog preparata je ta što nema uvijanja folijom kao kod većine termo pakovnja.

Algotherm

Svima treba da bude jasno da ništa se ne može učiniti preko noći ili sa nekoliko masažica…
Važna je upornost i istrajnost u pravilnoj ishrani, fizičkim aktivnostima i konstantna masaža i dobri preparati, sve zajedno može nas dovesti do savršene kože i isterivanja tog masnog đavola CELULITA!!!

Slika mog trenutnog stanja

  Moram da napomenem da ovaj post nije nikakva plaćena reklama, već je rezultat moje želje da podelim sa vama svoja iskustva i svoju borbu protiv ovog dosadnjakovića.
Takođe je i moja želja i zahvalnost što sam naišla na izvrsnog profesionalca Nebojšu Đokića, koji mi je pomogao da počnem sa rešavanjem svog problema sa celulitom. I da ne zaboravim, kad Neša masira, NIŠTA NE BOLI i što je najvažnije NEMA MODRICA!!!
Moje mišljenje je da ako ovim tempom nastavimo, do odmora u Junu ja neću imati ni trunke celulita, što me beskrajno raduje i beskrajno sam zahvalna.
Ukoliko želite da se rešite celulita, ako moji dokazi su za vas validni, toplo preporučujem Nebojšu Đokića/ Instagram #nesamasser/ tel: 065 2035112.

I za kraj, budite vedre, nasmejane, vežbajte i nađite svoju formulu uspeha u svemu što radite!!!
Nadam se da vam je moje iskustvo koliko-toliko pomoglo, ako ništa drugo, pokrenulo da nešto preduzmete.
Do sledećeg pisanjija ljubi vas Gigi!!!!!

                                                     
                                                         Gigi’s cup of make up