I LOVE MY LIPSTIC

Make up makeup home
 

Pre neke dve nedelje u moj posed došao je ovaj divni  MAKE UP FOREVER artist creame rouge  i potakao me na razmišljanje o nekoliko tema vezanih za ovaj fenomen.
Kad kažem fenomen, to zaista i mislim, crveni ruž je fenomen..
Neki će reći da ga obožavaju, dok nekima će crveni ruž biti odraz nečijeg karaktera, trenutnih modnih trendova ili način da mi žene budemo primećene.


Predhodnih nekoliko meseci, pa mogu reći i pola godine, imala sam ozbiljne životne izazove i u tom trenutku nekako sam imala jaku potrenu za crvenom bojom. Najpre je to bio crveni lak, koji bukvano nisam skidala, tj. nisam mogla da zamislim drugu boju nasvojim noktima.
Posle toga je na red došao crveni ruž, možda kad je bilo još teže.
Nekako se crvena poklopila sa mojim vatrenim znakom ovna, borbenog vatrenog, stvorenja koje nikada ne odustaje. I da, crvena boja je terala sve moje sive oblake, davala mi snagu da idem dalje.

Za mene je crveni ruž bio uvek ruž filmskih diva, smelih i jakih žena koje se imale stav! Kad kažem stav mislim na to da su ostvaljale utisak dame sa kojom se ne može tako lako…
Setimo se Ave Gardner, Merilin Monro i crvenog ruža kao njihovog zaštitnog znaka. 

Obe ove dive su koristile crveni ruž, ali odavale crte dva totalno različita karaktera.
 Dve  fatalne zavodnice, Ava opasna i drska, Merilin slatka, nežna i senzualna.
Svaka je na svoj način iznosila lepotu svojih crvenih usana
Dakako, crveni ruž je nešto što će većini ljudi pre privući pažnju neko neka neutralnija i manje upadljiva boja.
Meni je ova boja na usnama veoma dugo bila taboo. Zašto?
E tu dolazimo do momenta trendova i onoga što je u nekom trenutku veoma popularno i svi polude za tim.
Najpre sam imala “trip” kako nemam dovoljno pune usne za crveni ruž, a onda je poćela nova era nošenja crvenog ruža, pa sam se odlučila da mu dam priliku. Iznenadila me je činjenica da mi “štaviše” odlično stoji, po komentarma dugih.
Znači kod mene je uticalo nekoliko faktora, crvenom sam se borila protiv lošeg raspoloženja, zapratila sam novi-stari trend i dala šansu sebi da isprobam nešto novo.

Bio trend ili ne, crveni ruž baš i nije omiljen kod suprotnog pola, ako niste znale…
Većina muškaraca će reći da im devojke koje nose crveni ili neki jači ruž izgledaju super-seksi i zavodljivo, ali ne bi želeli da njihova devojka u njihovom prisustvu nosi crveni ruž ukoliko nije trajan.
Naime, strah od toga da će biti umazani, ne ide u prilog crvenom ružu, a i statistika po beogradskim klubovima kaže da devojke obično kada idu na “girls night” nose crvenu ili neku još tamniju boju, koje su u trendu.  Kad je reč o izlasku sa “jačom” polovinom uglavnom su to neki neutralniji tonovi ruževa..
Ispade da crveni ruž štiti od potencijalnih udvarača, zauzete devojke… Hahahaha
Šta kažete na ovaj podatak?
Ja crkoh od smeha….

MAKE UP FOREVER artist cream roughe  u broju C405 oduševio me je najpre hladnijom  tamnom crvenom bojom, koja dodatno ističe belinu vašeg osmeha, zatim kremasta, ne previše sjajna, tekstura daje dodatnu punoću usnama i na kraju preciznost nanošenja ( apsolutno nije potrebna olovka).
Jedna stavka mi jedino ne pije voldu, a to je dugotrajnost od 8h na vašim usnama… Meni nije izdržao ni upola…  Sve u svemu izuzetna pigmentacija i prijatan osećaj na usnama podiže ovaj ruž na nivo MUST HAVE ruževa , koje povremeno treba popraviti…

Kakav je vaš stav prema nošenju crvenog ruža?
Da li je za vas trend ili stav?
Za mene je od svega po malo, ali i veliki novitet s obzirom na to da sam ovu boju ruža veoma dugo izbegavala.
Do sledećeg pisanija, ako niste, probajte… Meni je dugo trebalo, ali bolje ikad – nego nikad…
 Kisss ya!!!

                                                  Gigi’s cup of mke up