nyx-highlit-&-contour-pro-palette

NYX highlit & contour pro palette-refill pleta-recenzija

Make up makeup home

Pozdrav dragi moji,

danas još jedna paleta na meniju, ali ne paleta senki već paleta za konturisanje i hajlajt -NYX hihglit&conuour pro palett-a.

Zaista dugo sam obletala oko više ovakvih paleta, jer su mi potrebne za rad. Naporno je nositi sa sobom gomilu proizvoda kada idete nekoga da šminkate i za to su rešenje palete sa više nijansi bronzera i hajlajtera, poput ove.

Gledala sam gomilu tutorijala i iščitala recenzja o ovom proizvodu i zaista mi se dopao, zato sam i odlučila da ga kupim i uverim se u njegov kvalitet…

Nyx highlit&contour pro palett poređena je najčešće sa paletom Kat Von Di, razlika u ceni je drastična, ali rezulteti u make up-u skoro identični. Moj prvi dodir sa Kat paletom je bio na promociji kada se pojavila i  moram proznati da na dodir je daleko mekša, trusnija i puterastija od NYX plete. No, NYX je svakako priuštivija, a razlika je u gotovo 4000 Rsd..

 

Da se mi vratimo našoj zvezdi danas NYX pro paleti!

Naime, ova paleta sadrži četiri hajlajtera i četiri nijanse za konture, naravno i jedni i drugi kreću od najsvetlije ka najtamnijoj nijansi. Ono što je meni zanimljivo jeste da sam shvatila da kada bi koristila ovu paletu samo za sebe, mogla bi slobodno pola palete da bacim, tj, neke nijanse nikad ne bi ni pipnula…

Ali zato ova paleta i jeste namenjena profesonalcima, jer ima širok spektar pokrivanja  tonova i podtonova kože i obogućava savršeno pronalaženje idealne kombinacije za svakoga ponaosob.

Još jedna prednost ove palete jeste što njeni potovi su zamenjivi. Kad potrošite boju koju najčešće koristite, kupujete samu dopunu, što je fantastično. Prvo ulaganje u paletu je oko 2571 Rsd, a posle dopunjavate one potove koji vam najiše trebaju ili sami prvite kombinaciju boja koja vam najviše odgovara. Mala nezgodacija je što kod nas još uvek nisu stigle dopune u prodaju, ali sam dobla info. da se nadaju da će biti uskoro u ponudi.

Četiri hajlajtera, četiri bronzera ili kontur pota, svaki pot ima 2,7g i zamenjiv je. Svaka boja ima svoje ime, pa ću pokušati najlakše moguće da ih opišem.

S leva na desno ređaju se hajlajteri, prvo ide Ice queen– samo ime mu kaže belišasti sjajan hajlajter, malo vuče na roze, zatim Soft light– beli puder za setovanje, Cream-puder za setovanje, samo banana nijansa i Nectar– breskasti hjlajter sa blagim šimerom. Od hajlajtera moji favoriti su: Nectar, Cream i Soft light.

Od bronzera, meni najviše odgovara samo prva nijansa ( s leva na desno opet) tj. pot pod imenom Ten, dok su mi Toffee, Sculpt i Hollow nekako pretamni na licu ili kao Sculpt, koji ima sivi podton i na mom licu izgleda kao fleka ili masnica.  Zato ću ih rado koristiti na drugima. Sama tekstura ove palete i potova je nekako taman, ni prejaka- ni preslaba, u zavisnosti od toga šta želite da postignete. Svilenkasta tekstura je nadogradiva, ne kažem da nema pigmentaciju, već da laganom nadogradnjom boje možete postići željeni izgled.

 

Ovako izgledaju svočići na prstićima  i ovako izgleda kad za skoro ceo make up koristiš pletu poput ove, izuzmimo maskaru, rumenilo i ruž.

Volim da šminkom postignem što prirodniji izgled, ova paleta je super za to, isto tako  mislim da može da se postigne šta god poželite…

Nyx highlit&contour pro palett-a je za mene sjajan proizvod ukoliko šminkate, ukoliko volite kvalitetne proizvode po pristupačnoj ceni, ukoliko vam ne smeta da koristite samo dve od osam boja u paleti… Hahahaha

I na kraju, mislim da izborom ovog proizvoda ne možete da pogrešite, pa sve i da vam odgovoraju samo dve nijanse, ja bih ostatak palete ispunila istim… Krejzi, znam, ali ja sam takva kad nešto zavolim!!!!

Ovu paletu možete neći u Alexandar Cosmetics, Lilly i NYX radnji na Terazije 12, ja sam svoju kupila u Liliju na Banovom Brdu po gore navedenoj ceni i mislim da je cena svuda ista, bar za Lilly i Alexandar Cosmetics cene se podudaraju…. Tako da, ako vam se dopada ova paleta, znate gde možete da je pronađete.

Kakve ste vi po pitanju voljene šminke? Jel se zakačite za jedan brend ili menjate?

Do sledećeg pisanjija, hajd’ malo podrške, pišite mi svoje utiske!!!!

Ljubac od GIGI!!!