OBJAVI RAT CELULITU / WAR AGAINST CELLULITE !!! PART ONE / PRVI DEO

Nega tela
                                                            
                                                        OBJAVI RAT CELULITU!!!

Veliki pozdrav drage moje!!!
Kao što sam i najavila u jednom od predhodnih  druženja, tema kojom ću se pozabaviti ovih dana u nekoliko navrata jeste CELULIT!!!

online picture

Ovih dana, kao i svakog proleća, čini mi se da se većina nas kasno seti da dolazi lepo vreme,nose se kratke suknjice i šorcići i desi se neizbežno JAAAAOOOO CELULIT!!!
Polazeći od same sebe, redovno mi se dešava da zimu provedem k’o prasence uživajući u prazničnim đakonijama i zaboravim se, a celulit se slaže i gomila i onda ko mi je kriv….

online picture

Neću vas zamarati medicinskim terminima, već ću navesti nekoliko najvažnijih činjenica vezanih za razloge zašto se kod žena javlja ova dosadna i naporna bolest.
Rekla sam bolest, DA!
Celulit i jeste, zvanično, MEĐJUĆELIJSKA BOLEST, a ima nekoliko faktora koji mogu uticati na njegovo stvaranje.
Ukiliko se neadekvatno hranite (brza hrana, masna, jako začinjena),obožavate slatkiše, fizički ste neaktivni, unosite previše soli u organizam, ne unosite dovoljno tečnosti i imate problem sa hormonskim poremećajima, divan ste kandidat za prikupljanje dosadnih masnih naslaga medju vašim ćelijama.

online picture

Ovom prilikom pisaću vam kako sam ja rešila da OBJAVIM RAT CELULITU.!!!
Na prvom mestu redukovala sam ishranu  i izbacila brzu hranu (koja je moram priznati ukusna, ali najboji saradnih celulita), smanjila upotrebu soli (hrana je prirodno dovoljno slana), izbacila slatkiše, počela da vežbam jogu i unosim više tečnosti ( vode i čajeva).
U svemu tome su mi pomogla četiri proizvoda koje koristim konstantno i mislim da su odlični saveznici u borbi protiv celulita.
Naime, reč je o tri anticelulit ulja i jednom izvanrednom pilingu.

Proizvodi koje koristim

Počeću od proizvoda koji sam dobila u martovskom PurityBox-u, a reč je o Nikel – Bršljan ulju za oblikovanje tela i redukciju celulita, koje je 100% prirodan proizvod i ne sadrži konzervanse.

Ranije sam koristila ulja koja se zovu bršljenovim uljima, ali ovo ulje me je iznenadilo, jer ne miriše uopšte na bršljan, već na narandžu!!!
Veoma je retko, “lako razmazivo” ulje koje veoma sporo se troši, 100ml sam koristila skoro mesec dana… U stratu mi je zamirisalo na narandžu, ali sadrži jedan drugi agrum, a to je grejp!!!   Nos  me je ovog puta malo prevario…
Inače,  reč je o maceratu ekološkog lista bršljana u organskom ulju suncokreta sa dodatkom vitamina E, slatkog badema i grejpa.
 Da vas ne zbuni macerat je prozvod koji se dobija utapanjem lekovitog bilja u prirodna uja…
Poznato je da sam list bršljana podstiče proizvodnju hijaluonske kiseline i vidljivo jača čvrstinu kože.
Posle korišćenja ovog ulja, koje koža neverovatnom brzinom upija, koža ostaje meka i glatka.
Idealno je za jutarnju masažu posle tuširanja, za razbuđivanje…

Njegova cena je 1.920 Rsd. može se naručiti online ili kupiti u Lili drogerijama.

Moj sledeći saborac je ulje Anticelulite Cold Touch premium , firme Esensa d.o.o, koje sam kupila u lokalnoj ConnectUr@ apoteci po ceni od 1000 Rsd, za 500ml proizvoda.

Ovo izvanredno ulje koristim zaista veoma dugo.
U nazivu COLD možete predpostaviti da ovo ulje ima efekat hlađjenja, a zato sam ga i izabrala s obzirom na činjenicu da imam izražene kapilare po butinama, ne smem da koristim proizvode koji greju, da se stanje kapliara ne bi pogoršalo…
Dakle, ovo ulje hladi, nakon nanošenja i masaže imate prijatan osećaj hladnoće i svežine s obzirom da ima miris  mente.
Ovo je mešavina biljnih ulja, koja za razliku od mineralnih, ne zatvaraju pore i omogućavaju koži da diše.
Osnova ove mešavine jeste sojino kozmetičko ulje, koje zahvaljujući mineralima i vitaminu E, lecitinu i masnim kiselinama, omogućava pravilno funkcionisanje kože.
Dodatak su ulja: argana, badema i susama.
Ova ulja su izrazito bogta vitaminima i naročito vitaminom E koji je moćan prirodni antioksidans.
Arganovo ulje, poznato kao “Marokansko zlato “ bogato masnim kiselinama koje učestvuju u obnavljanju oštećenih ćelijskih struktura, sprečavaju gubitak elastičnosti i suvoću kože.
Susamovo ulje pomaže u eliminaciji toksina iz kože i poboljšava cirkulaciju. Bademovo ulje koje hidrira i čini kožu elastičnijom..
Iako nije navedeno u opisu proizvoda da ovo ulje pomaže pri uklanjanju strija, meni se čini da malene strije na mojim bokovima su poprilično umanjene baš zbog upotrebe ovog ulja.
Moram da napomenem, sve proizvode sam koristila odvojeno i testirala njihov učinak nezavisno…

I na kraju, proizvodi koji su istavili najjači utisak i efekat su Evelinovi proizvodi!!!

 Reč je o masažnom Slim EXTREME 4D ulju i drenažnom GOLD PILINGU iz iste linije.
Počeću sa uljem, koje je apsolutno fantastično i predivnog mirisa, lako se i brzo upija i razmazuje po koži, nema osećaja hlađjenja, ali ni grejanja, ne ostavlja nikakav masan trag.
Ovo ulje je takođje mešavina biljnih ulja: argan, suncokret, ruzmarin, neven i kamilica.
Bori se protiv vidljivog celulita, tj. površinskog i uklanja strije i ožiljke nakon duže upotrebe.
Izuzean efekat ovo ulje ima u kombinaciji sa Gold pilingom.
Slim EXTREME 4D drenažni piling sa hijaluronskom kiselinom i kofeinom i što je najinteresantnije sa česticama 24- karatnog zlata, efikasno odstranjuje izumrli epiderm.
24-karatno zlato, u kombinaciji sa hijaluronskom kiselinom, guaranom i kofeinom utiče na mikrocirkulaciju u potkožnom tkivu eleminiše toksine, a samim tim utiče i nazgradnju celulita.

Ovaj proizvod sadrži i inovativni kompleks Lipomoist 2013, koji sadrži ekstrate algi i bogat je peptidima i mikroelementima koji stvaraju zaštitini sloj na koži.
Takođje sadrži i D-pantenol koji umiruje kožu i smanjuje iritaciju. Ova formula pilinga je bogata mikrogranulama koje otklanjaju odumrle ćelije epiderma i eliminišu neravnine.
Posle tretmana ovim pilingom kože bude glatka i zagrejena, tj. spremna za anticelulit tretman, jer je koža valjano pripremljna da apsorbuje sve potrebne sastojke ulja za uklanjanje celulita.
Cena ovih proizvoda nije mi poznata jer sam ih dobila na poklon od kume…

Ovo su bili proizvodi koji su drugi preduslov za uklanjanje dosadnjakovića masnog, prvi su sve one aktivnosti koje sam navela na početku teksta.
Treća i po meni najvažnija jeste MASSAGE– o kojoj će detaljnije biti reči u drugom delu ovog posta koji je posvećen masažnoj blagodeti!!!

Do sledećeg pisanija vežbajte, jedite laganu hranu, pijte tečnost i budite vesele i nasmejane!
Rat celulitu smo objavile, sad sledi final touch down!!!!

                                                              Gigi’s cup of make up