Serum za lice LIPO kosmetika

Nega lica
         
                                     LIPO hijaluron serum
Pozdrav dragi moji, danas vam pišem o  proizvodu koji koristim već neko vreme i prvi je ovog tipa, tj. prvi serum koji sam duže vreme koristila.
Na preporuku moje drage koleginice Ivane, koja je na  preporuku svog kozmetičara počela da koristi serume Lipo kozmetike, rešila sam da isprobam.
Najpre da se obavestimo čemu serum služi i kako se koristi u kratkim crtama.
Serum je priprema za kremu, tako se i koristi uvece ili ujutru nekoliko minuta pre nanošenja kreme, jer priprema kožu za što bolje apsorbovanje aktivnih sastojaka krema za lice.
Serumi zbog specifičnosti svoje  molekulske strukture dublje prodiru i snabdevaju aktivnim sastojcima dublje slojeve naše kože.
Osnovna razlka između seruma i kreme je u bazi. Kreme se prave na bazi prirodnih ulja, dok su serumi bazirani na vodi zato im je i formula vodena.

 Serumi su odličan izbor za negu masne kože, jer ona ne podnosi jake kreme i losione, pa su serumi na bazi vode odlična alternativa. Uz to, koža ih lakše i brže upija, a ukoliko sadrže i salicilnu kiselinu, očistiće lice od bubuljica.

 Osim seruma za pomlađivanje i peglanje bora, na tržištu postoji i veliki broj drugih proizvoda koji pomažu u borbi protiv pegica i pojačane pigmentacije. Tu su serumi kojima je glavna uloga hidratacija, koži daju sjaj i elastičnost. Stoga treba obratiti pažnju na aktivne sastojke – u zavisnosti od potrebe, birajte one s visokom koncentracijom vitamina C, nekog drugog antioksidansa, hijalurona ili retinola.

Konkretno Lipo hijaluron serum služi za intenzivnu hidrataciju kože i njeno zatezanje.

Način na koji ga ja koristim je da na očišćenu kožu nanosim serum, sačekam po uputstvu oko 30min i tek onda nanosim kremu ili beauty ulje, u zavisnosti za koju se kombinaciju to veče odlučim.
Prvi osećaj na koži kada se nanese serum je glatkoća i zategnutost. Po nanošenju kreme ona bukvalno nestaje sa lica – veoma brzo se upiija, a ujutru koža je mekana, glatka i hidrirana.
Uočila sam značajnu razliku koristeći ovaj serum pre kreme, jer  ranije nisam koristila tu kombinaciju.
Koristeći ovaj proizvod desi mi se da se iznenadim kad dodirnem svoje lice i osetim ozbiljnu razliku u mekoći i glatkoći lica!!!
Sitne borice oko očiju su mi drastično tanje i taj osetljivi deo hidriraniji nego ranije.

Odabrala sam Hijaluron serum po preporuci farmaceuta u apoteci  zato što sam osetila potrebu da mom licu potrebna jača hidratacija. Sledeći na redu je serum sa C vitaminom odličan  za predstojeće zimske dane.
Više o celom asortimanu Lipo bioaktivne kozmetike i profesionalne kozmetike možete saznati na njihovoj oficijalnoj stranici  www.lipokozmetika.co.rs
Cena ovog seruma u pakovanju od 30 ml je negde oko 800 Rsd.
Sasvim sam zadovoljna učinkom i s obzirom da je ovo prvi preparat te vrste koji sam koristila, utisci su odlični.
Ovaj post nije sponzorisan.

Da li koristite serume za lice i kakvi su vaši utisci?
Volela bih da podelite samnom svoja iskustva i date mi preporuku šta bih to sve mogla da isprobam na ovu temu.
Do sledećeg pisanija veliki pozdrav, budite vesele, pozitivne i nasmejane i naravno vodite računa o sebi!!!!

                                               Gigi’s cup of make up